Медичний центр "СІЛІЦЕЯ"
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Категорії розділу
Новини медичного центру [2]
Гомеопатія [1]
Дзеркало душі [1]
Дбайливим батькам [2]
Грудне вигодовування [2]
Вертеобрологія [4]
Неврологія [1]
Гірудотерапія (лікування п'явками) [1]
СЕС інформує [2]
Лікарські поради [5]
Замітки психолога [4]
Рефлексотерапія [1]
Форма входу
Наше опитування
Звідки ви взнали про наш сайт?
Всього відповідей: 266
Пошук
Головна » 2009 » Грудень » 16 » Ефективне лікування захворювань хребта за допомогою профілактора Євмінова
18:49
Ефективне лікування захворювань хребта за допомогою профілактора Євмінова

   Методика Євмінова з використанням « Профілактора Євмінова» – це єдина ефективна система лікування, відновлення і профілактики захворювань хребта і збереження здоров’я на протязі всього життя.

   Методика використання «Профілактора Євмінова» передбачає регулярний довготривалий вплив на хребет шляхом його тракції (витягнення) одночасно з виконанням спеціальних комплексів вправ.

   Профілактора Євмінова призначений для попередження і лікування наступних захворювань хребта:

  • остеохондроз шийного, грудного і поперекового відділів хребта;
  • початкові форми сколіозу (1-2ступінь), попередження прогресування важких форм сколіозу;
  • хвороба Шойерман-Мау – юнацький кіфоз;
  • різні порушення постави;
  • радикуліти різної етіології;
  • грижі між хребцевих  дисків

   При лікуванні необхідно виконувати інструкції лікаря і методиста, якими була розроблена програма лікування на профілакторі.

   Лікування та профілактика захворювань хребта за допомогою « Профілактора Євмінова», як правило, супроводжується позитивним ефектом:

  • покращується загальний фізичний розвиток і зміцнення м’язів;
  • знімається втома м’язів спини і тулуба (особливо в людей, які ведуть гіпо-      динамічний спосіб життя);
  • збільшення росту в дітей і дорослих людей;
  • корекція фігури, зменшення ваги і моделювання талії.

               ЛІКУВАННЯ ШИЙНОГО, ГРУДНОГО І ПОПЕРЕКОВОГО ВІДДІЛІВ ХРЕБТА, УРАЖЕНИХ ОСТЕОХОНДРОЗОМ В ЛЮДЕЙ ПІСЛЯ 20-25 РОКІВ.

   «Профілактора Євмінова» володіє цілим рядом переваг і може бути застосований  в домашніх умовах. Закріплений на стіні Профілактор може змінювати кут нахилу, тим самим змінює  величину тракції (витягнення), від горизонтального до вертикального положення, тому заняття можуть проходити під будь-яким кутом, зручним для пацієнта (при бажанні кут може бути від’ємним).

   Під час витягнення можна виконувати комплекс лікувальної гімнастики, який спрямований на зміцнення різних груп м’язів, створюючи надійний м’язовий корсет, який здатний протистояти виникненню больового синдрому в майбутньому.

   При витягнені хребта в між хребцевих дисках зменшується тиск і виникає усунення компресії нервового корінця, що призводить до зняття больового синдрому.

   Тракційне і функціональне лікування на профілакторі  можна поєднувати з масажом

м’язів спини і медикаментозним лікуванням. В гострому періоді захворювання після проведення витягнення необхідна імобілізація поясом або корсетом. При лікуванні больового синдрому імобілізацію можна припинити через 2-3 тижні. Потім лікування на профілакторі необхідно продовжити.

 

            ЛІКУВАННЯ СКОЛІОЗУ

    У результаті профілактичного огляду дітей, які відвідують дитячі дошкільні заклади і школи, виявлено до 70% дітей, які страждають порушенням постави і до 30% дітей зі сколіозом.

   Для виправлення постави лікарі зазвичай рекомендують вправи на турніку, які насправді у разі патології хребта є невиправданими і навіть шкідливими. Чому? Вертикальне витягнення і справді розтягує верхню частину хребта, але нижня у цей час витримує подвійне навантаження. Внутришньодисковий тиск у поперековому відділі залишається високим – корекції не відбувається, мети не досягнуто.

   Незаперечна перевага «Профілактора Євмінова» в тому, що він дає змогу досягти розвантаження всього хребта. Цей принцип одночасного зміцнення і тренування м’язів спини і живота в умовах розвантаження хребта шляхом його тракції (витягнення) і лежить в основі методики, яка дала здоров’я  вже не одній сотні дітей.

   Комплексне консервативне лікування сколіозу передбачає:

  • масаж м’язів
  • курс електростимуляції м’язів
  • плавання
  • збагачення раціону харчування

   Проте головним компонентом програми лікування є кінетотерапія (лікувальна фізкультура) за методикою Євмінова із застосуванням « Профілактора Євмінова».

   Хворі, с початковими формами сколіозу, потребують диспансерного спостереження і контроль ортопеда 1 раз на 6 місяців.

 

                                   ПРОФІЛАКТОР – ДЛЯ ПРОФІЛАКТИКИ

 

   Систематичне дозоване навантаження хребта шляхом помірної трактації (витягнення) дозволяє зменшити навантаження на зони росту шийних і верхніх грудних хребців і позитивно впливає на збільшення росту в дітей. В дорослих з низьким ростом тракція хребта на «Профілакторі Євмінова» призводить до збільшення висоти між хребцевих  дисків, і сприяє збільшенню росту на 3-7 см, а систематичне виконання гімнастичних вправ сприяє зміцненню м’язового корсета. Людям, які мають зайву вагу застосування Профілактора Євмінова поряд с раціональною дієтою допоможе зменшити вагу і буде сприяти корекції талії.

   Для досягнення позитивного профілактичного і лікувального ефекту при заняттях на «Профілакторі Євмінова» необхідно притримуватись принципу від простого  до складного, від легкого до більш важкого. Це забезпечується розробленими комплексами вправ завдяки яким легко дозувати навантаження. Ви можете виконувати вправи різної складності, змінювати кут нахилу профілактора, кількість повторень і темп виконання вправ.

   Загальна тривалість заняття на профілакторі повинна бути 20-60 хв. в день, краще проводити ці заняття 2-5 разів на день по 7-20 хв.. Щоб підготувати м’язи до занять на профілакторі, перед виконанням комплексу вправ рекомендується  провести невелику

(5-10 хв.) загальну розминку.

   При виконанні вправ необхідно додержуватись принципу поступовості і систематичності.

Не рекомендується робити різких рухів. Темп вправ може бути різним, ритм – чітким, дихання при виконанні вправ вільне, за винятком статичних положень, коли дихання необхідне затримувати. На початковому етапі занять кожну із рекомендованих вправ необхідно виконати не менше 3-4 разів. По мірі підвищення тренованості кількість повторень доводьте до 20 разів і більше.

   Регулярне виконання комплексу вправ на профілакторі сприяє створенню міцного м’язового корсету.

   Таким чином, «Профілактор Євмінова» виявляється справді ефективним засобом не лише профілактики, а і лікування хребта. 

 

Заступник головного лікаря

Голуб О.М.

Категорія: Вертеобрологія | Переглядів: 11568 | Додав: admin | Рейтинг: 3.8/4
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Календар
«  Грудень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Друзі сайту
Mini chat