Медичний центр "СІЛІЦЕЯ"
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Категорії розділу
Новини медичного центру [2]
Гомеопатія [1]
Дзеркало душі [1]
Дбайливим батькам [2]
Грудне вигодовування [2]
Вертеобрологія [4]
Неврологія [1]
Гірудотерапія (лікування п'явками) [1]
СЕС інформує [2]
Лікарські поради [5]
Замітки психолога [4]
Рефлексотерапія [1]
Форма входу
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 190
Пошук
Головна » 2009 » Лютий » 26 » Чи безпечна вода в Шепетівці?
20:58
Чи безпечна вода в Шепетівці?
Серед мешканців міста Шепетівки не знайдемо людини, яку б не цікавило питання якості питної води, бо вона використовується для особистої гігієни, миття овочів, фруктів, посуду, приготування їжі, питних потреб. А якщо врахувати, що питна вода подається переважній кількості населення міста тільки протягом чотирнадцяти годин на добу, згідно з графіком, стає зрозумілою актуальність вирішення цієї проблеми для міста.
     Адже, як відомо, за даними ВООЗ, питна вода є причиною тринадцяти відсотків всіх смертей та вісімдесяти процентів всіх хвороб. За останні п'ять років у структурі загальної захворюваності в Україні переважають такі, які в тій чи іншій мірі пов'язані з вживанням недоброякісної питної води: хвороби системи кровообігу, органів травлення, сечостатевої системи, новоутворення, хвороби ендокринної системи.
     Так, наприклад, дефіцит у воді йоду призводить до захворювання дифузним зобом та розумової відсталості; підвищена жорсткість — до захворювання сечостатевої системи; підвищення мінералізації — до захворювання кістково-м'язової системи; підвищений вміст нітратів —до захворювань крові — метгемоглобінемії, а також онкозахворювань; підвищений вміст хлоридів та сульфатів — до захворювань органів травлення; підвищений вміст нітратів та нітритів, аміаку призводить до підвищення вірогідності токсикозів вагітності, мертвонароджуваності, має тератогенний ефект; підвищення концентрації бору і брому — до захворювання нервової системи та органів травлення; високий вміст алюмінію
до порушення імунної та розладів нервової системи, хвороби Альцгеймера; підвищений вміст миш'яку до хвороби Мінамата; підвищений рівень кадмію — до хвороби «Ітай-ітай», інших хвороб.
     Зупинюсь на організації водопостачання населення безпосередньо міста Шепетівки.
     Воно здійснюється насамперед з трьох водозаборів з підземними джерелами: «Дубовий гай», «Лісова галявина», «Кам'янківський водозабір»; загальна потужність водозабору — до 12 тисяч куб. метрів на добу. Також близько третини населення міста вживають воду зі 170длахтних криниць громадського користування.
     Зазначу, що керівництво Шепетівського підприємства водоканалізаційного господарства здійснює ряд практичних заходів щодо покращення якості води:
Виконано заміну фільтруючого матеріалу на п'яти станціях знезалізування води.
Замінено триста метрів водомереж; проведено профілактичні ремонтні роботи на свердловині № 10,
     ВНС «Дубовий гай» з установкою двох нових насосів; відремонтовано 15 колонок (вулиці Пліщинська, Валі Котика, Червона, Гончарова, Щорса, Толстого, Ватутіна, провулок М. Островського та інші); відремонтовано шість водопровідних колодязів, збудовано два нових.
     Проведено очистку РЧВ на ВНС «Дубовий гай», ВНС «Титова» і ВНС «Гагаріна»іВНС-1.
     Збільшено подачу води в місто до 14 годин, а в окремі райони (близько сорока відсотків користувачів) вода подається цілодобово.
     Проведено очистку і дезінфекцію РЧВ.
     Проведено благоустрій територій першого та другого поясів ЗСО всіх свердловин.

А. Г. Нечипорук, лікар з комунальної гігієни Шепетівської районної СЕС.

Категорія: СЕС інформує | Переглядів: 1313 | Додав: admin | Рейтинг: 2.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Календар
«  Лютий 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Друзі сайту
Mini chat