Медичний центр "СІЛІЦЕЯ"
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Категорії розділу
Новини медичного центру [2]
Гомеопатія [1]
Дзеркало душі [1]
Дбайливим батькам [2]
Грудне вигодовування [2]
Вертеобрологія [4]
Неврологія [1]
Гірудотерапія (лікування п'явками) [1]
СЕС інформує [2]
Лікарські поради [5]
Замітки психолога [4]
Рефлексотерапія [1]
Форма входу
Наше опитування
Звідки ви взнали про наш сайт?
Всього відповідей: 266
Пошук
Головна » 2009 » Лютий » 26 » Якщо у дитини підвищена температура
20:40
Якщо у дитини підвищена температура
Насамперед, що таке підвищення температури? Це захисна реакція організму на вторгнення будь-якого чужорідного агента (у даному випадку це віруси або мікроорганізми).
     Що робить господар будинку, коли його дім атакують вороги? Він захищається. Так само чинить і наш організм. Система захисту дуже складна.
Це включення і місцевого захисту (у зоні проникнення) і загального (всього організму). Саме загальним захистом і є підвищення температури тіла.
При температурі тіла 39 градусів гинуть більшість вірусів і мікроорганізмів. При такій температурі відбувається мобілізація внутрішніх резер¬вів, вироблення захисних тіл, фор-мування імунітету.
     Що ми робимо, коли починаємо знижувати температуру при показ¬никах нижче 39 градусів?
     Насамперед, ми не даємо можливості організму боротися самостійно. В достатній кількості не виробляються специфічні антитіла. Не формується завершений імунітет, дитина починає часто хворіти. При контакті з тим самим вірусом може захворіти знову.
     Коли ж починати знижувати температуру тіла і якими засобами, найчастіше питають батьки.
     По-перше, ніколи не знижуйте температуру до 38,5 у дитини до першого року, якщо вона здорова, не має вродженої патології, травми центральної нервової системи, судом, і знижуйте температуру тіла після 39,5 у дитини старшого віку.
     По-друге, орієнтуватися треба на поведінку дитини. Якщо вона активна, грається, охоче п'є рідину, не поспі¬шайте із жарознижуючими препа¬ратами.
По-третє, користуйтеся фізичними методами зниження температури: роздягніть дитину, розітріть горілкою, розведеною водою в рівних пропор¬ціях, на місця найбільш інтенсивного кровообігу (великі судини, печінку), покладіть компреси, обгорніть тільце рушником.
     Потрібно не забувати, що під час підвищення температури вмикаються механізми тепловіддачі самого тіла, відбувається підвищення випаро¬вування води через тіло і легені, тому - треба пити багато рідини.
     Не забувайте про природні жаро¬знижуючі препарати: гілочки та ягоди малини.
Стосовно використання медика¬ментозних препаратів треба пам'ятати, що добова доза їх обмежена (може бути передозування!!!).
     Пригадайте, яка була пропаганда жарознижуючого препарату ібупрофену. Його називали золотим стандартом препаратів для зниження температури у дітей.
Лікарі-педіатри і батьки часто використовували цей препарат, а в один день, як грім серед ясного неба: «Токсичний, вилучити з продажу, тільки для дітей після 12 років».
     На цьому прикладі треба розуміти, що кожний препарат для зниження температури має побічну і токсичну дії.
     Не бажано як жарознижуючий пре¬парат використовувати анальгін, а до 12 років — аспірин. На сьогоднішній день рекомендовано парацетамол і його похідні у віковій дозі.
     Альтернативою хімічним жаро¬знижуючим препаратам можуть стати гомеопатичні ліки: беладонна, аконіт, бріонія і т. д., які входять в склад анти і продаються окремо.
     В будь-якому випадку, зверніться до вашого лікаря, адже причин підвищення температури може бути багато.

Ірина Понятовська, директор медичного центру «Сіліцея ».

Категорія: Лікарські поради | Переглядів: 2310 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Календар
«  Лютий 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Друзі сайту
Mini chat