Медичний центр "СІЛІЦЕЯ"
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Категорії розділу
Новини медичного центру [2]
Гомеопатія [1]
Дзеркало душі [1]
Дбайливим батькам [2]
Грудне вигодовування [2]
Вертеобрологія [4]
Неврологія [1]
Гірудотерапія (лікування п'явками) [1]
СЕС інформує [2]
Лікарські поради [5]
Замітки психолога [4]
Рефлексотерапія [1]
Форма входу
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 190
Пошук
Головна » 2009 » Лютий » 25 » Симптоматичне лікування діареї
21:04
Симптоматичне лікування діареї
Нині діарея навіть у розвинених країнах належить до найчастіших причин звертань пацієнтів до лікаря. З медичної точки зору діарея - часті, до трьох разів водянисті випорожнення кишечника.
     Гостра діарея належить до поліетіологічних захворювань.
     Можливими чинниками є:
застосування лікарських препаратів, вплив інфекційних збудників або їх токсинів, вживання вуглеводів, які не абсорбуються кишечником, погрішності в харчуванні та інше. Наявність таких симптомів як лихоманка, зневоднення, випорожнення з кров'ю дає підставу припускати інфекційне походження хвороби. Чинниками, що призводять до виникнення діареї, можуть бути аліментарні погрішності:
надмірне вживання кави, алкоголю, продуктів з високим вмістом клітковини або індивідуальна непереносимість деяких харчових продуктів. Для лікування діареї застосовують регідратацію, тобто вживання збільшеної кількості рідини (компот з сушини, морс з лимону, кисіль з чорницею). Обмежують вживання молочних продуктів, кофеїновмістних, алкоголю., голодування не показані. Вживають пробіотики, дія яких спрямована на нормалізацію мікрофлори товстої кишки. Проте, на жаль, немає достовірних даних, що лікування пробіотиками у людини знижує розмноження патогенних мікроорганізмів, або чинить протекторний вплив при гострих кишкових інфекціях. Застосовують адсорбенти, які не збільшують абсорбцію води, а зв'язують її, знижуючи таким чином об'єм вільної рідини у випорожненнях. Антибактеріальні препарати призначаються в разі доведеного інфекційного генезу діареї. Утримання підвищеної температури тіла до 38,5 градусів понад три доби, наявність колітичного синдрому, поява крові у випорожненнях, наростання інтоксикації. Найбільш поширеним є застосування засобів, що пригнічують перестальтику кишечника. Найчастіше застосовують агоністопіоідних рецепторів кишкової стінки - лоперамід. Він зменшує перистальтику, уповільнює просування вмісту кишківника та покращує всмоктування води і електролітів, а також підвищує тонус анального сфінктера, що запобігає нетриманню випорожнень, зменшує кількість позивів на дефекацію. Додаткові переваги має комбінація лопераміду з симетиконом в препараті «Лофлатіл». Відомо, що в більшості хворих гостра діарея супроводжується відчуттям розпирання в животі, здуттям живота, нападами переймоподібного болю, спричинених метеоризмом (скупчення газів в кишечнику). Симетикон - вітрогінний засіб, який належить до ефективних і безпечних, механізм дії полягає в посиленні поверхневого натягнення пухирців газу в шлунково-кишковому тракті, що призводить до їх розриву та виведення. Унікальність «Лофлатілу» в тому, що в даній комбінації відбувається взаємне посилення ефектів діючих речовин:
протидіарейного та вітрогонного. «Лофлатіл» показаний при гострій та хронічній діареї неінфекційного генезу (алергійній, психо-емоційній, при застосуванні лікарських засобів, рентгенівського випромінювання, зміною режиму харчування, діареї мандрівників, синдрому подразненого кишківника, харчової несумісності, для нормалізації випорожнень у пацієнтів з ілеостомою. «Лофлатіл» призначають дорослим і дітям з 12-річного віку по дві таблетки на перше вживання і далі по одній таблетці після кожного випорожнення, але не більше ніж 4 таблетки на добу.
     Всього дві таблетки «Лофлатілу» допоможуть уникнути ситуації, коли діарея застане вас зненацька. Тому подбайте заздалегідь, щоб у вашій домашній і дорожній аптечці завжди був «Лофлатіл».

Галина Василик 
лікар - інфекціоніст, медичний представник фармакологічної компанії "Кусум"
Категорія: Лікарські поради | Переглядів: 3314 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Календар
«  Лютий 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Друзі сайту
Mini chat