Медичний центр "СІЛІЦЕЯ"
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Категорії розділу
Новини медичного центру [2]
Гомеопатія [1]
Дзеркало душі [1]
Дбайливим батькам [2]
Грудне вигодовування [2]
Вертеобрологія [4]
Неврологія [1]
Гірудотерапія (лікування п'явками) [1]
СЕС інформує [2]
Лікарські поради [5]
Замітки психолога [4]
Рефлексотерапія [1]
Форма входу
Наше опитування
Звідки ви взнали про наш сайт?
Всього відповідей: 266
Пошук
Головна » 2009 » Лютий » 25 » Догляд за новонародженою дитиною
20:29
Догляд за новонародженою дитиною
Народження дитини в родині - завжди велика радість! Мама з дитиною повертаються додому. Що повинні знати батьки, щоб правильно доглядати за новонародженою дитиною?
1. Кімната, в якій оселяється малюк , має бути світлою і просторою.
2. Температура в кімнаті 23-24 градуси.
3. Палити (курити) в кімнаті категорично заборонено!!!
4. Ліжко дитини не повинно стояти біля обігрівачів.
5. Дитина не замотується, як колись, в пелюшки, а вдягається у розстібачку (разпашонку) та повзуни.
6. Ковдрою вкривається під ручки, а нижній край підтикається під край матрацу (для того, щоб дитина не натягнула ковдру на голову). 
7. Відстань між перегородками ліжечка не більше 10 см. Одяг дитини має бути виготовленим з натуральних матеріалів і співпадати з розміром дитини.
8. Під час сну дитина має лежати на спині.
9. Кімната має регулярно провітрюватись, вологе прибирання необхідно проводити щонайменше двічі на добу.
10. Гігієнічні ванни проводити щоденно кип'яченою водою (можна з відваром трав), температура води 38-39 градусів протягом 15 хвилин. 
11. Після кожного випорожнення дитину потрібно підмити. 
12. Промивання очей здійснюється кип'яченою водою, для кожного ока окремим ватним тампоном від зовнішнього кута до внутрішнього. Шкіряні складки обробляються стерильною рослинною олією щораз на добу.
13. Прогулянки з новонародженою дитиною дозволяються при температурі повітря не менше -10 градусів, поступово з 10-15 хвилин.

     Годування дитини
     Найкращим харчовим продуктом дитині є молоко її матері. 9 місяців жінка носила під серцем малюка, і маленька людина звикла до биття материнського серця, вона розрізняє голос матері, відчуває її запах. Адже біля маминих грудей завжди тепло, затишно, надійно і так чудово пахне їжею.
     У пологовому будинку і на курсах майбутніх мам Вас навчили, як правильно прикладати дитину до грудей, як годувати. Але коли Ви прийшли додому, то брак досвіду, або інші причини, чи непрофесійні рекомендації ставлять Вас перед ситуацією вибору:
     Ваша дитина неспокійна і Ви думаєте, що вона голодна... Дитина завжди шукає груди і жадібно хапається... Дитина, на ваш погляд, не набирає вагу достатньо швидко...
     На ці тривожні запитання дамо відповідь:
     Безумовно, новонароджена дитина практично цілу добу спить і прокидається тільки поїсти. Це в тому випадку, якщо у Вас була бажана вагітність і Ви ні хвилини не сумнівались у тому носити дитину чи ні, вагітність проходила без ускладнень, відбулись нормальні пологи. Тоді період адаптації (пристосування до нових умов життя) проходить швидко.
     Але так, на жаль, буває рідко, і період пристосування до життя у деяких дітей може затягнутися до 6-9 місяців (зазвичай він становить 3 місяці). В такому випадку Вам варто звернутися до дитячого невролога і лікаря-педіатра, продовжити вигодовувати дитину грудьми.
     Дитина завжди шукає груди і ловить їх ротиком тому,що існує природний рефлекс, який так і називається «пошуковий», з віком він згасає.
Молоко матері не буває малокалорійним, це генетично споріднений продукт із організмом дитини і підходить він на всі 100% саме для Вашого малюка. Перші порції грудного молока менш поживні, це питво для малюка, а останні вміщують більше жиру і більше калорійні - це їжа. А визначити, як набрала Ваша дитина вагу можете за допомогою ваги. За перший місяць це 600-800 гр.
     Для успішного грудного вигодовування не давайте вашій дитині пустишки, соски, не допоюйте вашу дитину, годуйте дитину за вимогою, обов'язково годуйте вночі, правильно харчуйтеся і якомога більше відпочивайте, позитивно відносьтеся до оточуючих, доброзичливо вислуховуйте поради рідних та близьких. Особливо коханого чоловіка. І все у Вас та малюка буде гаразд. Нехай росте на радість родині.

Ірина Понятовська, лікар-педіатр вищої категорії
Категорія: Лікарські поради | Переглядів: 7358 | Додав: admin | Рейтинг: 3.0/5
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Календар
«  Лютий 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Друзі сайту
Mini chat