Медичний центр "СІЛІЦЕЯ"
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Категорії розділу
Новини медичного центру [2]
Гомеопатія [1]
Дзеркало душі [1]
Дбайливим батькам [2]
Грудне вигодовування [2]
Вертеобрологія [4]
Неврологія [1]
Гірудотерапія (лікування п'явками) [1]
СЕС інформує [2]
Лікарські поради [5]
Замітки психолога [4]
Рефлексотерапія [1]
Форма входу
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 190
Пошук
Головна » 2009 » Лютий » 25 » Усі чоловіки однакові!!!
20:21
Усі чоловіки однакові!!!
А різні обличчя в них лише для того, щоб жінки могли їх розрізняти.
(МЕРЕЛІН МОНРО)

     Люди кажуть, що бути чоловіком чудово тому, що ви розумієте, що вам говорять автоматично: зморшки надають вашому обличчю привабливості, спідня білизна коштує вам копійки, а ви безбоязно дозволяєте собі скоштувати шоколад. Розмовляючи з вами, люди ніколи не дивляться на ваші груди й вам немає потреби виходити з кімнати, щоб привести себе у порядок.
     А ще люди говорять, що бути жінкою чудово тому, що ви можете розмовляти з представниками протилежної статі, не уявляючи собі їх оголеними, таксисти зупиняються з першого вашого помаху руки, а ваші начальники-чоловіки залякані вашими гінекологічними проблемами. Під час танцю ви не схожі на жабу у пральному автоматі, а якщо ви вийшли заміж за чоловіка, котрий на двадцять років молодший за вас, ви розумієте, що отримали собі ще одну дитину.
     Так, бути чоловіком нелегко, але і жінкою далеко не простіше...
Жінки зляться, а чоловіки дивуються і нічого не розуміють. Порушення розподілу «чоловічих» та «жіночих» ролей у сучасному житті призводить до неминучих конфліктів.
     Статеві відмінності, непорозуміння та конфлікти навіть у XXI столітті залишаються такими ж, як і тоді, коли Адам уперше посварився з Євою. Але сьогодні наука дійшла такого стану, коли вона спроможна пояснити, чому жінки так багато говорять, чому вони постійно уникають прямих суджень, чому вони хочуть знати все, навіть незначні дрібниці, й рідко стають ініціаторами сексу. Ми вже знаємо, що у всьому цьому існують еволюційні та біологічні засади, й крім того, можемо пояснити, чому чоловіки здатні одночасно займатися лише однією справою, чому від ходіння по крамницях їм стає зле, чому ніколи не питають дорогу, нічого не знають про життя своїх друзів, хоча провели з ними всі вихідні.
     Вперта статистика свідчить, що до 2020 року 25% жінок українського суспільства буде жити на самоті. Така ситуація протиприродна, вона нівечить найважливіші біологічні засади існування життя на Землі. Сьогодні вже 50% жінок нашої спільноти працюють - хочуть вони цього чи ні. В Україні кожна п'ята родина складається з матері з дітьми, і лише одна з двохсот родин складається з нормального батька з дітьми. Жінки багато працюють, беруть на себе роль матері, батька і годувальника , постійно роздратовані, отримують виразку шлунку, страждають від серцевих нападів, що викликаються стресами і до недавнього часу були привілеєм чоловіків й врешті решт залишаються одиначками. Чоловіки відчувають, що жінки хочуть, щоб вони мали думки і діяли, як жінки. Все пішло обертом.
     Спробуємо розібратися у суті проблеми. Жінки призначені народжувати дітей, турбуватися про родинне гніздо. Як висновок - жіночий мозок орієнтований на турботу, харчування, кохання і виховання людей, з якими жінка стикається в житті. Чоловік завжди мав виключно інші обов'язки - він був мисливець, захисник, годувальник і, взагалі, людиною, яка приймає рішення. Зауважимо, чоловічий і жіночий мозок орієнтовані на виключно різні види діяльності і мають абсолютно різні пріоритети.
     Більшість матеріалів, які присвячуються питанням людських взаємовідносин, написано жінками. Вони ж переважно й купують подібну літературу. Більшість цих матеріалів описують чоловіків: що вони роблять "не так" і як це можливо виправити.      Більша частка консультантів з питань взаємовідносин та терапевтів - також жінки. Незалежному спостерігачу може здатися, що жінки більш зацікавлені у взаємовідносинах, ніж чоловіки. И багато в чому це дійсно справедливо. Зосередженість на особистісних взаємовідносинах не властива чоловічому мозку й не посідає перше місце у списку чоловічих пріоритетів.
     Відповідно чоловіки взагалі не думають про відносини й швидко переривають їх тому, що на їх погляд це жінки думають і діють дуже складно. Іноді їм буває так складно, що вони обирають втечу, щоб не потрапити до прірви. Але, істина є в тому, що чоловікам нормальні, здорові, любовні відносини потрібні не менше, ніж жінкам. Вони вважають, що такі відносини виникнуть самі собою, без попередньої роботи та зусиль. Жінки постійно думають, якщо чоловіки їх люблять, то розуміють. Але, вони спроможні це зробити. Й не випадково, чоловіки та жінки називаються протилежною статтю, вони і справді різні!
     Розглядаючи градацію проблем взаємовідносин між чоловіками та жінками, легко дійдемо до висновку, що перше місце у ній посідає - «ПИЛОРАМА» - (турбувати, не давати спокою, перешкоджати, чіплятися, провокувати, гиркати, сваритися, знущатися, мучити, тобто, це людина, особливо жінка, яка пиляє).
     Більшість жінок нізащо не визнають, що вони "пилорами". Вони вважають, що просто нагадують чоловікам про те, що вони повинні зробити. Але заради справедливості необхідно зауважити, що пиляння буває й корисним. Уявіть, щоб сталося з чоловіками, якби жінки постійно не нагадували про те, що пива багато пити не можна, що треба більше рухатись, бо буде зайва вага, що небезпечна велика швидкість руху на автомобілі.
     Жінки знають, що вони пиляють чоловіків, але роблять це не через те, що це їм подобається. Як правило, робиться це для того, щоб добитися бажаного результату, сподіваючись на те, що чоловік почне діяти заради того, щоб спинити навалу слів. У більшості жінок пиляння досягло рівня мистецтва. Запропонуємо п'ять основних типів подібної поведінки:
     Пиляння з одного питання - «Ваню, винеси сміття». Хвилина. «Ваню, винеси сміття». Хвилина. «Ваню, винеси сміття».
     Пиляння по багатьох напрямках - «Наш будинок скоро пропаде в цих чахлях, Василю. Двері в кухню не закриваються, комин розвалився, а ти все телевізора настроюєш...».
     Доброзичливе пиляння - «Татусику, ти прийняв свої пігулки? И не їж багато солодкого на обід, в тебе зайва вага і тиск...».
     Пиляння за участю третьої сторони - «Петро, сусід каже, що вже полив квіти. Літо закінчиться, поки ти відро з водою донесеш!».
Пиляння наперед - «Сподіваюсь, Сергію, що сьогодні ти не будеш багато пити. Я не хочу воювати з тобою всю ніч, як минулого тижня».
     Зазвичай, жінки сміються над цими визначеннями, як тільки впізнають себе в них, але іншого вибору не бачать. Крім того, треба зауважити, що коли пиляння виходить за межі припустимого, стосунки у пилорамі з оточенням різко погіршаться. Чим частіше пиляння, тим більші захисні бар'єри. Цими бар'єрами можуть бути газети, комп'ютери, справи в гаражі чи підвалі, глухота, втрата пам'яті, дистанційний пульт телевізора. Чоловіки припиняють звертати увагу на ці слова, що, в свою чергу виводить жінку із себе й вона відчуває себе залишеною наодинці, нещасливою. Головне пам'ятати, що чим сильніше жінка пиляє чоловіка, тим більше вона лишається наодинці!!! Якщо вона не зрозуміє причину цього положення, взаємовідносини будуть втрачені назавжди.
     Головна вада безглуздя пиляння полягає в тому, що в ньому докорінно закладено очікування невдачі. Й хоча Пилорама завжди сподівається, що її промова буде спонукати чоловіка до дії, насправді вона очікує від нього негативну реакцію та повну бездіяльність. А ще головна помилка полягає в неправильності підходу до вирішення проблеми. Жінки ділять її на дрібниці, виказують незначні прохання, які в свою чергу повинні викликати, на їх думку, у чоловіка відчуття провини, але чоловічий мозок дуже слабо здатен розпізнавати натягування. Повинна бути виключно пряма й конкретна мова. В іншому випадку - таке пиляння безглузде, неприйнятне та створює провальну ситуацію. Отож, дослідження родинних психологів доказують, що жінки, які орієнтовані на конкретну мету, які працюють понад 30 годин на тиждень, і врешті - решт, які з добрим настроєм сприймають монотонну, хатню працю й материнство, досить рідко стають Пилорамами.

Ігор Карчевський, кандидат психологічних наук.
Категорія: Замітки психолога | Переглядів: 1418 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
1 Люда  
0
а що робити якщо чоловік зрадив,але я хочу зберегти сім"ю?

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Календар
«  Лютий 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Друзі сайту
Mini chat