Медичний центр "СІЛІЦЕЯ"
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Категорії розділу
Новини медичного центру [2]
Гомеопатія [1]
Дзеркало душі [1]
Дбайливим батькам [2]
Грудне вигодовування [2]
Вертеобрологія [4]
Неврологія [1]
Гірудотерапія (лікування п'явками) [1]
СЕС інформує [2]
Лікарські поради [5]
Замітки психолога [4]
Рефлексотерапія [1]
Форма входу
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 190
Пошук
Головна » 2009 » Лютий » 25 » А рішення приймати Вам
19:51
А рішення приймати Вам

     З дитинства в мене була мрія - подивитися на світ очами інших. Я мав собі думку, що як я побачу світ очима іншої людини, мені все стане зрозумілим. Пригадую, які отримав враження, коли років у дванадцять прочитав фантастичну розповідь про те, як внаслідок випадкового наукового експерименту свідомість хлопчика перенеслася в тіло миші. І цей хлопчик побачив світ очими зовсім іншої живої істоти.
     Чи можливо взагалі побачити світ очима іншої істоти, іншої людини? Напевно, в майбутньому така можливість надасться будь-кому за допомогою електронних пристроїв. Досить вірогідно, що генетичні експерименти і прогрес інформаційних технологій дозволять колись обмінюватися змістом нашої свідомості, так само як зараз ми обмінюємося файлами по Інтернету.
     Але цього поки що немає і ми маємо змогу лише спробувати хоча б трохи більше зрозуміти іншу людину. Спромогтися зрозуміти, як вона бачить світ, і хоча б трохи наблизитися до нього.
     Цей розділ газети буде для Вас писати психолог - консультант. На перший погляд у нього дивна робота - допомагати людям робити життя більш насиченим, яскравим, радісним і цікавим. Це дійсно чудна робота, хоча б через те, що навчити людей бути щасливими він не може. Психолог не є трансцендентальний гуру, в нього немає типових порад для досягнення щастя. Люди вкрай не схожі один на одного, для того щоб опрацювати універсальний рецепт щастя на всіх. Для кожної людини щастя - це щось особисте.

     Ця психологічна сторінка газети буде мати принципову відмінність від інших подібних на цю тему. Спробую пояснити. Існує дві великі групи публікацій на тему психології, одні з них написані журналістами, народними лікарями або звичайними людьми, яких цікавить дана проблема, але вони не мають спеціальної освіти і кваліфікації, щоб точно і ефективно надати читачу пораду для подолання його проблеми. Як правило, ці публікації читаються дуже легко, але користі від них мало.      Друга група публікацій написана вченими, які вивчали класичну психологію, захистили дисертації, але при цьому втратили здатність розмовляти звичайною людською мовою. В якості прикладу почитайте цитату і зрозумійте як Ви її застосуєте в своєму житті : «Оцінка подій, які являються фоном для стресових реакцій, може фасилитировати ваше розуміння ситуативних детермінант стресової реакції і допомогти вам диференціювати особисті патерни здолання труднощів». Хоч я і займаюсь професійно проблемами психології понад десяток років і захистив з психології кандидатську дисертацію, мені потрібно було не менше трьох хвилин для того, щоб зрозуміти про що ведеться мова.
     Тому я обіцяю Вам, що в даній публікації порад практичного психолога подібних промов не буде. Все буде ясно і відкрито !
     Ця психологічна сторінка газети планує висвітлювати наступні проблеми: - практичні поради, пов'язані з розвитком особистості як дорослого так і дитини; - практичні поради врегулювання проблем у бізнесових стосунках; - практичні поради подолання міжлюдських конфліктів та попередження причин їх виникнення; - практичні поради родинних взаємовідносин; - рекомендації батькам і дітям всіх вікових категорій; - допомога в розв'язанні сексуальних проблем; - практичні рекомендації по проблемам самопочуття та стану здоров'я.
     В цьому розділі газети не буде готових рішень будь-яких проблем, які стають перед людиною, в тому числі і психологічних, - це завжди творчість. Творчість або індивідуальна, або спільна. Психологічне консультування - це завжди спільна творчість двох людей - клієнта і психолога, це спільний творчий пошук відповіді на вічні питання «Що робити?»
     Колись відповідь на питання «Що робити?» можливо було знайти в релігії. Пізніше відповіді на це питання намагалися висвітлити наукові теоретики і психологічні практики. Але характерність нашого часу полягає в тому, що тепер вам ніхто не дасть готового рішення : ні релігія, ні наука, ні філософія, ні психологія. Цей пошук прийдеться вести самому, і дуже доречним буде на початковому етапі професійна психологічна підтримка з обов'язковою умовою - все, що відомо консультанту, є професійна таємниця. Цього вимагає професійний кодекс.
     Завжди готові допомогти, але пам'ятайте, що головні життєві рішення приймати прийдеться врешті-решт Вам самим.
Категорія: Замітки психолога | Переглядів: 1099 | Додав: admin | Рейтинг: 3.7/3
Всього коментарів: 1
1 Мыхасько  
0
Статейка интересная советую всем почетать!!! cool

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Календар
«  Лютий 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Друзі сайту
Mini chat