Медичний центр "СІЛІЦЕЯ"
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Категорії розділу
Новини медичного центру [2]
Гомеопатія [1]
Дзеркало душі [1]
Дбайливим батькам [2]
Грудне вигодовування [2]
Вертеобрологія [4]
Неврологія [1]
Гірудотерапія (лікування п'явками) [1]
СЕС інформує [2]
Лікарські поради [5]
Замітки психолога [4]
Рефлексотерапія [1]
Форма входу
Наше опитування
Звідки ви взнали про наш сайт?
Всього відповідей: 266
Пошук
Головна » 2009 » Лютий » 25 » Грудне молоко - основа здорового життя
21:14
Грудне молоко - основа здорового життя
Ще Гіппократ зазначив, що ліки — це те, що ми їмо. На сьогоднішній день проблема корисної їжі і здорового харчування стоїть на першому місці, поряд із проблемою якісної води.
     Для того щоб жити, працювати і навіть відпочивати, людині потрібна енергія, яку організм виробляє з їжі в результаті складних біохімічних процесів. Дитині потрібна не тільки енергія, а й багато (порівняно з дорослими) білків для інтенсивного росту, жирів — для формування і розвитку нервової та ендокринної систем, вуглеводів — як джерела енергії.
     Найактивнішим періодом росту дитини є перший рік життя. Народившись з вагою три кілограми, в рік дитина важить більше десяти кілограмів. Такого інтенсивного збільшення ваги і росту протягом життя більше не відбувається.
     Єдиним харчовим продуктом для немовлят є материнське молоко. Дитина, яка вигодовується грудьми, отримує збалансоване харчування в оптимальному співвідношенні білків, жирів і вуглеводів, що легко засвоюються. До шести місяців дитина не потребує нічого, крім грудного молока. Не потрібно давати здоровій дитині соки, питво і таке інше. Все, що потрібно вашій дитині, знаходиться в молоці матері.
     Малюк, який вигодовується грудьми, практично не хворіє, його психічно-фізичний розвиток набагато швидший і кращий, ніжу малюка, який вигодовується штучно. Така дитина має більш тісний емоційний зв’язок з матір’ю.
     Переваг грудного вигодовування дуже багато, а головне — ви закладаєте здоровий фундамент подальшого життя дитини. Але приходить час — і організм, що швидко росте, не задовольняється, потрібно вводити перше догодовування.
     Першим догодовуванням педіатри всього світу рекомендують овочеве пюре. Картоплю, цибулю, моркву (в разі відсутності діатезу) ріжуть середніми за розміром шматочками, заливають водою так, щоб їх покрила, і варять під кришкою на малому вогні до готовності. Потім перетирають на ситі, розводять гарячим кип'яченим молоком до консистенції рідкої каші, знову кип'ятять, потім охолоджують — і їжа готова.
     Пропонують малюку догодовування, починаючи з однієї чайної ложки до основного годування, поступово замінюючи одне грудне годування овочевим пюре. Питання, солити чи не солити їжу, є дискусійним, але ясно одне: якщо ви солите їжу, то на ваш смак вона має бути недосоленою.
     Шість місяців — саме той вік, коли можна дати вашій дитині соки і фруктове пюре. Соки рекомендується давати свіжоприготованими. Це яблучний, морквяний ( якщо немає діатезу), сік із чорниць, смородини, цитрусових і т.д. Це не означає, що все можна дати разом: користі не буде. Має бути один, найбільше — два види соків. Починаючи з однієї чайної ложки, розбавлений кип’яченою водою, поступово збільшуючи порцію. Повинно бути стільки мілілітрів соку, скільки місяців дитині. В сім місяців — 70 мл соку і 70 гр фруктового пюре. Фруктове пюре готують за допомогою сучасних пристроїв — блендерів або розминаючи фрукти чи ягоди. Основним принципом введення будь-якої їжі для малюка є початок з маленьких порцій і повне введення протягом двох тижнів. Соки і фруктові пюре пропонуються після основної їжі.

Ірина Понятовська, директор медичного центру «Сіліцея».
Ми завжди готові дати відповідь на ваші запитання, що стосуються догляду, харчування, лікування вашої дитини за тел. 4-04-31 та адресою: м. Шепетівка, пр. Миру, 14а, медичний центр «Сіліцея».
Категорія: Грудне вигодовування | Переглядів: 1202 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Календар
«  Лютий 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Друзі сайту
Mini chat